Search on this Website

Saturday, December 25, 2010

ABAP Objective Questions

1 Full Buffering would be appropriate for
A. Transaction Tables
B. Small Static tables

C. Internal Tables
D. Tables with generic Keys



2 What is the basic object of data Dictionary
A. Domains
B. Documentation
C. Data Models
D. Dynpro


3 Search help can not be attach to:
A. Domain
B. field of a table
C. check table
D. Type


4 Sub query usually more efficient because:
A. data is filtered in the database
B. data is filtered on the network
C. data is filtered in the sapgui
D. data is filtered at the application server




5 It is better to buffer a table when
A. When a table is read infrequently
B. When a table is linked to check tables
C. When a table is read frequently and the data seldom changes
D. When a single record is to be picked up


6 In Inner and outer join
A. buffers are always used
B. Choice of buffer can be made to use
C. buffers are always bypassed
D. None of above


7 What is invalid attribute of a domain
A. Type
B. Fixed values
C. Length
D. Header


8 Data element is an example of
A. Physical Definition
B. Business Object
C. Semantic Domain
D. Technical Domain


9 What is true
A. A view contains data
B. Views can be buffered
C. Views can not be buffered
D. None of above

10 Command flushes the database buffers
A. $TAB
B. $RESET
C. $INIT
D. $FREE


11 How many lists can exist in parallel in an interactive reporting?
A. An Interactive report can have 1 basic list and up to 20 Secondary lists.
B. An Interactive report can have 1 basic list and up to 19 Secondary lists.
C. An Interactive report can have 1 basic list and up to 19 Secondary lists.
D. An Interactive report can have 1 basic list and up to 21 Secondary lists.


12. What are the check tables and value tables? (Multiple Answer)
A. Check table will be at field level checking.
B. Value table will be at domain level checking
C Value table will be at field level checking
D. Check table will be at domain level checking.


13. What are presentation and application servers in SAP? (Multiple Answer)
A. Application server is actually a program named Sapgui.exe. It is usually installed on a user’s workstation.
B. Application server is a set of executables that collectively interpret the ABAP/4 Programs and manage the input & output for them.
C. Presentation server is actually a program named Sapgui.exe. It is usually installed on a user’s workstation.
D. Presentation server is a set of executables that collectively interpret the ABAP/4 Programs and manage the input & output for them.


14. What is the difference between Synchronous and Asynchronous updates? (Multiple Answer)
A. In synchronous processing, the program waits: control returns to the program only when the task has been completed.
B. In asynchronous processing, the program does not wait: the system returns control after merely logging the request for execution.
C. In asynchronous processing, the program waits: control returns to the program only when the task has been completed.
D. In synchronous processing, the program does not wait: the system returns control after merely logging the request for execution.


15. What are the main events interactive reports have? (Multiple Answer)
A. Top-of-page during line selection.
B. At line-selection.
C. At user-command.

D. AT New


16.How many types of tables exist in data dictionary? (Multiple Answer)
A. Transparent tables
B. Internal Table
C. Pool tables
D. Hash Table
E. Cluster tables
F. Master Data Table


17. What is the difference between UPLOAD and WS_UPLOAD? (Multiple Answer)
A. WS_UPLOAD - File transfer with dialog from presentation server file to internal table. Data which is available in a file on the presentation server is transferred in an internal table. ASCII & Binary files can be transferred.
B. UPLOAD - To read data from the presentation server into an internal table without a user dialog, use the function module WS_UPLOAD.
C. UPLOAD - File transfer with dialog from presentation server file to internal table. Data which is available in a file on the presentation server is transferred in an internal table. ASCII & Binary files can be transferred.
D.WS_UPLOAD - To read data from the presentation server into an internal table without a user dialog, use the function module WS_UPLOAD.



18. Is Session Method, Asynchronous or Synchronous?
A. Asynchronous
B. Synchronous
C. Synchronous and Asynchronous
D. None of above


19. What are the differences between SAP memory and ABAP memory? (Multiple Answer)
A. SAP Memory is a memory area in the internal session (roll area) of an ABAP program. Data within this area is retained within a sequence of program calls, allowing you to pass data between programs that call one another. It is also possible to pass data between sessions using SAP Memory.
B. ABAP Memory is a memory area to which all sessions within a SAPgui have access. You can use SAP memory either to pass data from one program to another within a session (as with ABAP memory) or to pass data from one session to another.
C.ABAP Memory is a memory area in the internal session (roll area) of an ABAP program. Data within this area is retained within a sequence of program calls, allowing you to pass data between programs that call one another. It is also possible to pass data between sessions using SAP Memory.
D.SAP Memory is a memory area to which all sessions within a SAPgui have access. You can use SAP memory either to pass data from one program to another within a session (as with ABAP memory) or to pass data from one session to another.



20. Which data type cannot be used to define parameters?
A. Type N
B. Type C
C. Type F
D. Type P

ANSWERS: -
1. B
2. A
3. D
4. A
5. C
6. C
7. D
8. C
9. B
10. A
11. A
12. A,B
13. C,B
14. A,B
15. A,B,C
16. A,C,E
17. C,D
18. B
19. C,D
20. C








ABAP Self Test Q & A
1) Authorization Objects
( this question has more than 1 answer )
a) Stored in User Master
b) Defines fields for a complex authority check
c) Grouped together in profiles
d) Covers up to 10 fields
e) Consists of up to 10 authorization objects
2) Authorization Checking
( this question has more than 1 answer )
a) performed with SELECT statement
b) performed with AUTHORITY-CHECK
c) determines if user has authority in master record
d) always refers to authorization profile
e) system admin defines which authorization checks are executed
3) Authorization
( this question has more than 1 answer )
a) contains value for field of an authorization object
b) defines fields for a complex authorization object
c) can be grouped together in profiles
d) always refer to a particular authorization
e) authorizations and profiles are stored in user master record
4) Using SM35 – in which case does the system check authorization:
( this question has more than 1 answer )
a) always
b) process / foreground
c) display errors only
d) process / background
e) system decides based on profile
5) Search Helps:
( this question has more than 1 answer )
a) called at POV ( Process On Value )
b) controls how fixed values are displayed when F4 is pressed
c) allow different views of info when help is required
d) object stored in data dictionary
e) field names starting with H_
6) Append Structures
( this question has more than 1 answer )
a) append to table without modifying table itself
b) can be assigned to several tables
c) same as substructure
d) use like any other structure
e) you must convert table once append is added
7) Check table
( this question has more than 1 answer )
a) value table assigned to a domain
b) internal table whose contents are used to check input values
c) table assigned to 1 or more fields if a FK (foreign key) table for checking input values
d) table for which a FK is defined
e) table to which a FK refers

8) Modify SAP objects:
( this question has more than 1 answer )
a) R/3 prevents modifications be user id DDIC and SAP*
b) Objects can be changed with registration
c) Register objects in OSS
d) Carry out modification without registration
e) Adjust modified object in upgrade
9) Activities required at upgrade when applying hot pack:
( this question has more than 1 answer )
a) adjust modified object
b) everything is automatic
c) release correction before update
d) abap dictionary tables, data elements and domains are adjusted during upgrade
e) abap dictionary objects not handled separately
10) SELECT-OPTIONS COUNTRY FOR LFA1-LAND1:
What will internal table be?
a) LAND1
b) LFA1
c) COUNTRY
d) LFA1-LAND1
11) In program A function module F is called from function group G for the first time. Which one is correct:
a) coding of entire function group G is loaded in the roll area
b) global data from A can be accessed in F
c) A and F have common work areas for dictionary table
d) Function module F is called in a separate internal session
e) Function module F can not call any sessions

12) from transaction A you call transaction B with LEAVE TO TRANSACTION B:
a) internal system session opened for B
b) LEAVE can be used to return from B to A
c) Data from A can be accessed in B
d) A can pass data to B with export
e) A can pass data using SET
13) What is a SAP LUW:
a) a modularized unit in ABAP programs
b) all the updates for 1 SAP transaction
c) a logical grouping of database updates that should all be performed at the same time
d) the section of program code from setting a lock until it is released
e) all actions between first and last database update in transaction
14) Why do update functions have attributes of either START NOW (v1) or START DELAYED(V2):
a) define whether update task triggered immediately
b) combine synchronous and asynchronous updates
c) assign different priorities
d) take different speed of servers into account
e) enable reaction to termination n V1
15) Relationship between SAP transactions and database transactions:
a) each SAP corresponds to one database
b) update requests of one SAP transaction are distributed amongst several database transactions
c) one database group change request of several SAP
d) database transaction is an internal system representation of SAP transactions
Answers:
1) b, c, d
2) b, d
3) a, c
4) b, c, d
5) a, c, d
6) a, d
7) a, c, e
8) b, c, e
9) a, c, d
10) c
11) a
12) a, d, e
13) c
14) c
15) b


1 comment:

kiran kumar reddy said...

nice post for more interview questions visit http://sapabap-interview-questions.blogspot.in/